Skip to main content

Trogband kopen

Een trogband is een transportband met een rubberen mat waarbij de mat zich voort beweegt over trogstellen. Trogbanden worden meestal gebruikt in de bulkgoedsector.  Zowel lichte als zware producten kunt u met een trogband snel en betrouwbaar transporteren. Vaak gaat het om bulkproducten zoals glas, stenen, zand, etc. Een voordeel van deze banden is de open constructie waarin materiaal niet kan ophopen.

Voor lichte toepassingen wordt veelal een in trogvorm gezette staalplaat als bandondersteuning gebruikt. Bij zwaardere toepassingen bestaat de bandondersteuning praktisch altijd uit in trogvorm geplaatste ondersteuningsrollen. Voor horizontaal transport wordt meestal een gladde transportband gebruikt. Bij opvoerhoeken groter dan 18 graden is meestal een geprofileerde transportband noodzakelijk.

Op maat gemaakte trogband kopen

Wij construeren trogbanden volledig naar uw wensen en specificaties. Dit doen we met behulp van moderne 2D en 3D CAD ontwerpsystemen, zodat de band volledig voldoet aan uw eisen. De trog transportbanden kunnen voorzien worden van diverse soorten bandkleden. Denk hierbij aan, PVC, PU, PU Pozidrive of rubberbandkleden.

Trogband kopen

Trogbanden uit voorraad

Door onze ruime voorraad van gebruikte trogbanden is het ook mogelijk om in veel gevallen een mooi alternatief aan te bieden voor een nieuwe trogband. De gebruikte trogbanden worden door ons volledig gecontroleerd en indien nodig aangepast aan uw wensen. U bent van harte welkom om eens te komen kijken wat we allemaal voor u kunnen betekenen. 

Bij Douw Transportsystemen kunt u terecht voor één enkele gebruikte trogband, maar ook voor een compleet transportsysteem.