Skip to main content

Overzetstation

Overzetstations op basis van kettingbanen worden regelmatig toegepast om de transportrichting 90 graden te laten veranderen. Ook voor het overzetten van zware producten is een overzetstation een prima oplossing. Een overzetstation bestaat veelal uit een aangedreven rollenbaan met hierin een kettingbaan gemonteerd. Door de kettingbaan te liften tussen de rollen wordt het product van de rollen af getild, waarna de kettingbaan het product verder doorvoert naar de volgende transportbaan. Overzetstations worden bijna altijd klantspecifiek geproduceerd. Afmetingen en gewicht van het te transporteren product zijn belangrijk, evenals de transportsnelheid. Graag denken wij met u mee welk type overzetstation voor uw toepassing het beste is.

Nieuwe overzetstations uit eigen productie

Overzetstations worden bij ons in eigen fabriek geproduceerd. Afhankelijk van het te transporteren product en inbouwruimte wordt het juiste overzetstation samengesteld. Het gewicht van de te transporteren goederen en de transportsnelheid bepaalt de opbouw van het overzetstation. Overzetstations worden veel geleverd in combinatie met bijbehorende aanvoer- en afvoerbanen. Dit kunnen zowel rollenbanen als kettingbanen zijn. Na het maken van een gedetailleerde CAD tekening wordt het overzetstation volledig op maat geproduceerd. Om tot een juiste keuze te komen adviseren wij u om contact met ons op te nemen.

Kettingbaan overzetstation

Overzetstations uit voorraad

Een grote diversiteit aan overzetstations is bij ons op voorraad. Deze gebruikte overzetstations kunnen in veel gevallen door een geringe aanpassing in de opstelling prima worden toegepast. Transportsnelheid en transporthoogte worden aangepast aan een eventueel bestaande installatie. De overzetstations worden door ons volledig nagezien en indien nodig aangepast aan uw wensen. Al met al een kwalitatief perfect overzetstation voor een scherpe prijs.