Transportbanden

Transportbanden worden gebruikt in de bulkgoed- en stukgoedsector. Uw producten worden gemakkelijk en snel verplaatst. Metaalconstructiebedrijf Douw produceert transportbanden geheel naar wens. 

 

Transportband productie in eigen huis

De productie van transportbanden vindt plaats in eigen huis. In Heinenoord beschikken wij over een moderne productiefaciliteit. Hier zijn alle benodigde machines aanwezig, zodat wij zonder tussenkomst van derden uw project snel kunnen produceren en leveren. De werknemers van Metaalconstructiebedrijf Douw beschikken bovendien allen over een hoog kennis- en ervaringsniveau. Graag adviseren wij U bij het kiezen of ontwerpen van de juiste transportband.

 

Transportbanden naar wens op maat gemaakt

Wij construeren transportbanden volledig naar uw wensen en specificaties. Ook voor gebruikte transportbanden bent u bij Douw aan het juiste adres. Er is een uitgebreide voorraad en alles kan eventueel naar uw wensen worden aangepast.

 

 

Uitgebreid aanbod transportbanden

Een greep uit ons aanbod transportbanden:

  • Transportbanden voor lichte toepassingen, frame van gezet plaatstaal. Zowel trog als vlakke uitvoeringen zijn mogelijk.
  • Transportbanden in RVS plaatstaal uitgevoerd.
  • Zwaar uitgevoerde transportbanden o.b.v. UNP frame t.b.v. bulktransport.

 

Bij Metaalconstructiebedrijf Douw kunt u terecht voor één enkele gebruikte transportband, maar ook voor een compleet transportsysteem o.b.v. nieuwbouw of tweedehands bandtransporteurs. 

 

Karakteristieke ´Douw´ transportband

douw transportband

Het meest bekend zijn de transportbanden op een verrijdbaar en in hoogte verstelbaar onderstel, waarvan er honderden gefabriceerd zijn.

Zware uitv. bandtransporteur 20 meter

bandtransporteur zwaar

Het voor deze transportband karakteristieke vakwerk buisframe wordt nog steeds gebruikt bij grotere overspanningen en bij mobiele bandtransporteurs met grote oversteek. Een voordeel is ook dat het gewicht van de bandtransporteur relatief laag is. De degelijkheid van dit type transportband is zo groot, dat er in het gebruikte circuit nog goed werkende exemplaren opduiken die al meer dan 40 jaar dienst hebben gedaan.

Meer zware transportbanden

 

Transportband met koudgewalst U-profiel frame

transportband koudgewalst u frame

Bij transportbanden die worden toegepast waarbij voldoende ondersteuningen nodig is, wordt veelal gebruik gemaakt van een frame dat geconstrueerd is met koudgewalste U-profielen. Met standaard trogstellen en een ruime keuze uit aandrijvingen (trommelmotoren, motorreduktoren met kettingoverbrenging, haakse holle-as motorreduktoren) kunnen op eenvoudige wijze transportbanden worden samengesteld. Deze transportbanden zijn goedkoper dan het hierboven beschreven type transportband.

 

Nieuwe lichte transportbanden

vlakke transportband

Transportbanden voor lichte toepassingen, gezet van 2 mm plaatstaal. Zowel trog- als vlakke uitvoeringen mogelijk. Aandrijving d.m.v. holle-as motorreduktoren.

Meer speciale transportbanden

 

RVS transportband

vlakke transportband rvs

Transportbanden in rvs plaatstaal uitgevoerd.

RVS opvoerband

opvoerband rvs

Vaak wordt een gebruikte band, waarvan wij er honderden op voorraad hebben, aangepast aan uw situatie. In het hier getoonde voorbeeld is een bestaande rvs transportband ingekort, op bijpassende ondersteuningspoten geplaatst en voorzien van een nieuwe pvc transportband met meenemers.

 

 

Systeembouw vlakke transportband

vlakke transportband 2

Wij hebben een zeer grote voorraad systeembouw transportband artikelen van bekende merken als bijv. v/d Lande. Op basis hiervan kunnen wij zeer snel transportbanden en (aangedreven) rollenbanen samenstellen volgens door u opgegeven afmetingen.

Meer vlakke transportbanden

 

Speciaalbouw

transportband speciaalbouw

Speciale transportbanden, volledig gefabriceerd volgens specifieke eisen. Vrijwel alles is bij ons mogelijk.

 

Trog-bandtransporteur 12000 x 1200 mm

trog bandtransporteur

Zware bandtransporteur gemaakt van UNP balken met 3-delige trogstellen en speciale afdichting langs de band voor grondtransport.

Meer trogbanden

 

 

Actueel aanbod tweedehands transportbanden online

Kijk bij het actuele aanbod van gebruikte transportbanden. Voor eventuele vragen kunt u contact met ons opnemen.

 

Meer weten over de door ons gefabriceerde transportbanden?

Voor het hele assortiment of meer informatie vult u het contactformulier in. U kunt natuurlijk ook langskomen in Heinenoord.