Skip to main content

Niet aangedreven rollenbaan

Niet aangedreven rollenbaan, ook wel zwaartekracht rollenbaan genoemd, is één van de meest voorkomende onderdelen om goederen snel en gemakkelijk van A naar B te transporteren. Door het ontbreken van een aandrijving is het opstellen en in gebruik nemen van dit type rollenbaan heel eenvoudig. Verdere besturingscomponenten en noodstopvoorzieningen zijn niet nodig. Ook onderhoud is bij een zwaartekracht rollenbaan praktisch niet nodig, alleen schoonmaken is veelal voldoende. De meeste niet aangedreven rollenbanen worden gebruikt voor het transport van lichte goederen, door de rollenbaan schuin te plaatsen rollen de goederen immers vanzelf. Voor het transport van zwaardere goederen is een niet aangedreven rollenbaan ook toepasbaar, alhoewel in deze gevallen een aandrijving is aan te bevelen. Voor het bepalen van het juiste type zwaartekracht rollenbaan zijn de afmetingen en het gewicht van de transporteren goederen van belang. Denkt u zwaartekracht rollenbanen toe te kunnen passen, neem dan zeker contact met ons op.

Niet aangedreven rollenbanen: productie in eigen huis

Niet aangedreven rollenbanen worden in onze eigen fabriek geproduceerd. Afhankelijk van het te transporteren product wordt de juiste rollenbaan samengesteld. Niet aangedreven rollenbanen worden meestal als “bouwpakket” inclusief eventueel bijbehorende ondersteuningspoten geleverd, het zelf opbouwen is een fluitje van een cent. Vanwege de eenvoudige opbouw van de niet aangedreven rollenbanen is een snelle levertijd meestal geen probleem.

Niet aangedreven rollenbaan

Niet aangedreven rollenbanen uit voorraad

Door onze grote voorraad van meer dan 2000 meter gebruikte rollenbanen is het ook mogelijk om in veel gevallen een mooi alternatief aan te bieden voor een nieuwe zwaartekracht rollenbaan. Afhankelijk van uw wensen worden de juiste ondersteuningspoten erbij geleverd. Een gebruikte zwaartekracht rollenbaan is een bedrijfszekere oplossing voor uw transportprobleem.