Rollenbanen

Bent u op zoek naar rollenbanen? Dan zit u goed bij Douw Transportwerktuigen: hét adres voor uw transportband, rollenbaan en transportsysteem.

 

Rollenbanen leveren we in alle soorten en maten, zowel aangedreven als niet aangedreven. Op deze pagina zijn enkele foto's te zien van door ons gefabriceerde en/of uit voorraad te leveren rollenbanen. Ons aanbod omvat zowel lichte zwaartekrachtrollenbanen als zware aangedreven rollenbanen.

 

Nieuwe en gebruikte rollenbanen op maat

Ook speciaal naar uw wens ontworpen modellen kunnen door ons gemaakt worden, inclusief eventuele dwarsuitvoeren, zijgeleidingen en afschuivers. Op basis van onze grote voorraad kan voor u op korte termijn een rollenbaan geconstrueerd worden.


Bij Douw zijn vele soorten lichtere rollenbanen en zwaardere rollenbanen tot zeer zware uitvoeringen aanwezig. Allen beschikbaar in meerdere soorten en maten, en aan te passen naar uw voorkeur. U kunt denken aan zwaartekrachtrollenbanen voor bijvoorbeeld dozen of aangedreven rollenbanen voor het zwaardere werk.

Om de systemen verder naar uw wens te modificeren is er ook de mogelijkheid tot het implementeren van dwarsuitvoeren, draaistations en afschuivers.

Mocht er tussen ons actuele aanbod geen rollenbaan naar wens staan, dan is er ook nog de mogelijkheid om er één te laten produceren.

Deze kunnen veelal op korte termijn geproduceerd worden.


Ook voor gebruikte rollenbanen

Bij Metaalconstructiebedrijf Douw kunt u ook terecht voor tweedehands rollenbanen. Dankzij onze kennis van zaken met betrekking tot het fabriceren van nieuw materiaal is het aanpassen van gebruikte rollenbanen geen enkel probleem. Tweedehands rollenbanen kunnen wij aanpassen aan uw situatie, geheel reviseren en zonodig verven in de door u gewenste kleuren.


Meer weten?

Wenst u meer informatie te ontvangen over onze aangedreven rollenbanen, zowel de nieuwe als tweedehands rollenbanen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

Aangedreven brede rollenbanen

rollenbaan 700x300

Aangedreven rollenbanen voor het transport van twee stapels pallets naast elkaar; tevens hittebestendig uitgevoerd vanwege transport door oven. Op de foto is ca. 80 meter zichtbaar.

 

Aangedreven palletrollenbaan

aangedreven rollenbaan

Aangedreven palletrollenbaan op basis van gebruikte voorraad.

 

Zware aangedreven rollenbaan 250 x 70 cm

Aangedreven rollenbaan

Rollenbaan t.b.v. aanvoer bij zaagmachine. De rollenbaan is ketting aangedreven en is inclusief besturing geleverd.

 

Zware rollenbaan 750x270 cm

brede aangedreven rollenbaan

Rollenbaan voor zware, brede pakketten. De installatie wordt aangedreven middels tien stuks motorreduktoren en is inclusief besturing geleverd.

 

Niet aangedreven rollenbanen

Niet aangedreven rollenbaan

Niet aangedreven rollenbanen in alle soorten en maten zowel nieuw als gebruikt leverbaar.

 

Aangedreven rollenbaanbochten

rollenbaan bocht aangedreven

(Aangedreven) rollenbaanbochten in diverse hoeken en breedten zijn leverbaar.

 

Verplaatsbaar rollenbaansysteem

zwaartekracht rollenbaan

Zwaartekrachtrollenbanen hebben wij in verschillende breedten op voorraad. De standaardlengte van een rollenbaansegment is in de meeste gevallen 3 meter. Afhankelijk van de actuele voorraad zijn er uitvoeringen met stalen, kunststof, of rvs rollen leverbaar. Uiteraard zijn alle denkbare opties zoals (in hoogte verstelbare)ondersteuningspoten, (zwenk) wielen, en zijgeleidingen mogelijk.

 

Palletrollenbaansysteem met draaitafel

Palletrollenbaansysteem

Palletrollenbanen hebben wij in alle soorten en maten. Op de foto een zwaartekracht-palletrollenbaansysteem met een 'kruispunt' op basis van een draaiplateau. Het geheel is naar klantspecificatie met gebruikte rollenbanen gerealiseerd.

 

Palletrollenbaan breed 1500 mm

palletrollenbaan breed 150cm

Zwaar uitgevoerde aangedreven rollenbaan voor intensief gebruik.

 

Rollenbaan in trailer met opklapbare zijschotten

rollenbaan in trailer

Rollenbaan in trailer gebouwd met opklapbare zijschotten; speciaal voor bodediensten.

 

Diverse rollen en rollenbanen

rollenbaan rollen

Op basis van onze grote voorraad gebruikte en nieuwe rollen kan snel een rollenbaan worden geconstrueerd.